Veliki projekti “Elektrodistribucije” u Kotor Varošu, Čelincu i Kneževu

“Elektrodistribucija” Čelinac koja električnom energijom snabdijeva Kotor Varoš, Čelinac i Kneževo osnažila je u proteklih šest mjeseci od kada je osnovana svoje kapacitete novim terenskim vozilima i intenzivirala sanaciju i izgradnju distributivne mreže s ciljem zadovoljenja potreba potrošača.

Sumirajući aktivnosti u proteklih šest mjeseci od kada je izdvajanjem iz banjalučke radne jednice formirana “Elektrodistribucija” Čelinac, njen direktor Vlado Gligorić je rekao da su okončali ili doveli u završnu fazu niz velikih projekata.

– Na području opštine Kotor Varoš u završnoj fazi je projekat elektrifikacije povratničkog naselja Bilice-Tešići. Riječ je o izgradnji dalekovoda i niskonaponske mreže ukupne dužine 4,2 kilometra koji realizujemo u saradnji sa Ministarstvom za izbjeglice i raseljena lica RS i lokalnom zajednicom – naglasio je Gligorić i dodao da je u toku i sanacija distributivne mreže u 11 trafo-područja u Kotor Varošu, Čelincu i Kneževu.

Na području opštine Čelinac završena je rekonstrukcija dalekovoda Ukrina centar u dužini od 800 metara, dok je u toku izgradnja dalekovoda Opsječko jedan u dužini od 1.450 metara projektovane vrijednosti 78.000 KM.

– Rekonstrukcija dalekovoda Ukrina-Umka na području čelinačke opštine biće završena do kraja ove sedmice. Vrijednost investicije u dalekovod dužine 2,7 kilometara iznosi 92.000 KM – rekao je Gligorić.

Govoreći o planovima, Gligorić je naveo da su putem “Elektrokrajine” kandidovali više značajnih projekata koji se odnose na modernizaciju distributivne mreže u tri opštine koje pokrivaju, a bili bi finansirani iz kreditnih sredstava Evropske banke za obnovu i razvoj.

“Elektrodistribucija” Čelinac je jedna od 12 radnih jedinica koja posluje u okviru preduzeća “Elektrokrajina” iz Banjaluke.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*