Većina građana uklonila ogrev, počinju kontrole

Većina građana uklonila je ogrev sa javnih površina, a u Odsjeku za inspekcijske poslove i komunalnu policiju opštine Kotor Varoš očekuju da će to uraditi i preostali građani. 

– Radnici Komunalne policije sutra će početi sa identifikacijom lica koja nisu uklonila ogrev ili privremene objekte sa javnih površina na osnovu čega će se krenuti u dalju proceduru – rekao je šef Odsjeka za inspekcijske poslove i komunalnu policiju opštine Kotor Varoš Goran Malijević na današnjem sastanku predstavnika opštine i Komunalnog preduzeća „Bobas“.

U prethodnih 25 dana obavljen je razgovor sa predsjednicima zajednica etažnih vlasnika i u dogovoru sa njima određene su lokacije za utovar i istovar drva ispred svake zgrade. Takođe, postignut je dogovor sa predsjednicima zakedni a etažnih vlasnika u kojima postoji nadogradnja i koji iz tog razloga nemaju podrume u zajedničkim prostorijama.

– Njima su određene lokalcije za deponovanje ogreva i oni neće biti oštećeni – poručio je Malijević i dodao da će ti privremeni objekti biti propisane veličine i izgleda.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan pohvalio je odziv građana na apel da uklone ogrev.

– Iskreno se nadam da će i preostali građani ispoštovati naredbu i tako doprinijeti da naš grad bude ljepši i uređeniji – naglasio je Sakan.

Sa čelnicima “Bobasa” dogovoreno je da će ogrev vlasnika koja ne ispoštuju rješenja Komunalne policije biti deponovan na određenu lokaciju.

Odlukom o komunalnom redu opštine Kotor Varoš zabranjeno je zauzimanje javnih površina bez odobrenja nadležnog organa i deponovanje ogrevnog materijala.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*