Vatrogasci cijeli dan intervenisali na deponiji

Ekipe Vatrgasnog društva Kotor Varoš cijeli dan su proveli na deponiji i intervenisali na njenim dijelovima na kojima se pojavljivala vatra i dim.

Na napuštenoj deponiji je u nedjelju izbio veliki požar koji zadaje probleme stanovništvu i službama zaduženim za intervencije u ovakvim slučajevima. Požar je stavljen pod kontrolu u ponedjeljak, ali nije u potpunosti ugašen zbog debljine naslaga smeća. Zbog toga je vatrogascima u ponedjeljak pomoć pritekla i mehanizacija kako bi razgrnuli deponiju i došli do centra požarišta. Stanje je juče bilo pod kontrolom, ali su u večernjim časovima dim i smrad ponovo stigli do gradskog područja.

Ekipe vatrogasaca su zato jutros ponovo upućene na deponiju kako bi ugasili vatru i spriječili njeno novo širenje.

– Cijeli dan smo bili na deponiji i gasili žarišta. Najveći problem je što požar tinja na dubini i teško je dospjeti do centra požarišta. Činimo sve što možemo kako bi konačno u potpunosti ugasili požar – rekao je za MKV jedan od kotorvaroških vatrogasa.

U Vatrogasnom društvu ističu da zbog dubine deponije dolazi i do isparavanja, a da taj proces podstiče visoka temperatura i činjenica da su radne mašine ispreturale smeće.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*