Vaspitačica u kotorvaroškom vrtiću pozitivna na virus korona

Vaspitačica u kotorvaroškom vrtiću “Larisa Šugić” pozitivna je na virus korona zbog čega je dio djece ostao kod kuće, dok su još neki od zaposlenih testirani i u ovoj ustanovi čekaju rezultate nalaza.

U vrtiću “Larusa Šugić” su naveli da su jutros dobili rezultate testiranja za vaspitačicu vrtićke grupe od tri do četiri godine i da je ona pozitivna na virus korona.

– Vaspitačica je posljednji kontakt sa djecom i zaposlenima imala 15. juna. Testirana je u 20. juna, a mi smo iz predostrožnosti sinoć obavijestili roditelje djece iz grupe sa kojom je ona radila i oni neće dolaziti u vrtić tokom ove sedmice – saopšteno je iz vrtića “Larisa Šugić”.

Nakon što je potvrđeno da je vaspitačica pozitivna testirano je još sedam radnika vrtića koji su sa njom bili u bliskom kontaktu.

– U toku dana očekujemo rezultate testiranja i u zavisnosti od ishoda Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” Kotor Varoš u saradnji sa Institutom za javno zdravstvo RS će donijeti preporuke u vezi sa radom vrtića. Ukoliko testirani radnici budu pozitivni privremeno ćemo obustaviti rad vrtića, a ukoliko budu negativni nastavićemo sa radom primjenjujući mjere zaštite – istakli su u kotorvaroškom vrtiću.

U upravi ove ustanove su dodali da će uz svakodnevnu dezinfekciju večeras obaviti dezinfekciju kompletnog vrtića.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*