Vasiljević: Zaustavićemo dugogodišnje nazadovanje u radu Lovačkog udruženja “Uzlomac”

Milan Vasiljević, koji je danas izabran za predsjednika Lovačkog udruženja “Uzlomac” Kotor Varoš, izjavio je da će sa noivoizabranim saradnicima preduzeti niz koraka koji će zaustaviti dugogodišnju stagnaciju i nazadovanje u radu Udruženja.

– Imamo jasno opredjeljenje i plan na osnovu kojeg ćemo poboljšati rad Lovačkog udruženja “Uzlomac” i omogućiti njegov razvoj, a time i unaprijediti lovstvo, razvoj infrastrukture i brigu o lovištu i divljači. Nećemo dozvoliti nastavak stagnacije i nazadovanja koji je bio prisutan do sada – rekao je Vasiljević za “Moj Kotor Varoš” poslije sjednice Skupštine Lovačkog udruženja “Uzlomac”.

On je dodao da će promijeniti i odnos prema članovima Lovačkog udruženja “Uzlomac” kako bi svi imali ravnopravan status, ali i obaveze koje proističu iz njihovog članstva u Udruženju.

– Pozivam i delegate koji su danas napustili sjednicu Skupštine udruženja da nam se priključe i konstruktivnim prijedlozima i idejama doprinesu boljem radu Udruženja. Njihov izlazak sa današnje sjednice Skupštine smatram ishitrenom reakcijom i nesporazumom koji možemo otkloniti iskrenim razgovorom – rekao je Vasiljević.

Vasiljević je danas izabran za predsjednika Lovačkog udruženja “Uzlomac” nakon što je odlukom Skupštine sa te pozicije razriješen Nedeljko Glamočak, koji je u proteklih 13 godina bio na čelu udruženja.

Za predsjednika Skupštine Lovačkog udruženja “Uzlomac” imenovan je Aleksandar Narić, a za zastupanje ovog udruženja u Lovačkom savezu RS izabran je Džerard Selman.

Vasiljević je po funkciji i predsjednik Upravnog odbora Lovačkjog udruženja “Uzlomac”, a članovi ovog tijela su i Mile Ristić, Stanislav Nović, Šahdo Fifić, Milan Eskić, Željko Marković, Borislav Žarić, Goran Jurić, Avdo Smajlović, Draško Stojanović i Sanimir Bogdanović.

Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Savo Tepić, a članovi su Dragan Raljić i Darko Narić.

Skupštini je prisustvovalo 57 od 63 delegata, a 19 njih koji su podržavali Glamočaka su napustili sjednicu, nakon što je Glamočak ustvrdio da je ona nelegalna i da je nizom radnji prekršen Statut Lovačkog udruženja “Uzlomac”.

Verifikaciona komisija je utvrdila da i poslije izlaska dijela delegata sa sjednice postoji kvorum za odlučivanje i daSkupština može nastaviti sa radom.

Lovačko udruženje “Uzlomac” je najveće na području opštine Kotor Varoš, gdje djeluju i “Jelovka” Maslovare i “Borčići” Šiprage.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*