Vasiljević: Glamočak oduzeo lovište “Uzlomcu”

Predsjednik Lovačkog udruženja “Uzlomac” Kotor Varoš Milan Vasiljević izjavio je da je njegov prethodnik Nedeljko Glamočak ulaganjem žalbe sudu zapečatio sudbinu “Uzlomca” koje će ostati bez lovišta.

Osnovni sud u Banjaluci donio je rješenje kojim je kao predsjednika Lovačkog udruženja “Uzlomac” upisao Vasiljevića. Situacija se međutim ponovo zakomplikovala jer je Glamočak podnio žalbu na to rješenje suda.

– Zbog uložene žalbe već sada je jasno da neće biti moguće ispoštovati rok koji je “Uzlomcu” dalo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS. Glamočak je time odlučio o sudbini udruženja i još jednom stavio svoj lični interes ispred lovaca, iako je svjestan da nema nijednog argumenta da ospori rješenje suda – istakao je Vasiljević.

Blokada funkcionisanja “Uzlomca” nastupila je polovinom prošle godine kada je Glamočak odbio da preda dužnost Vasiljeviću koga je za predsjednika izabrala Skupština ovog udruženja. Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je potom zabranilo lov na području kojim gazduje “Uzlomac” i zatražilo da bude riješena kriza u udruženju.

Budući da pomaka nije bilo iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede su 1. juna ove godine uputili novi dopis u kojem je ponovo apelovano da budu riješene nesuglasice i hitno omogućen izbor rukovodstva “Uzlomca”.

– Dok ne bude riješena situacija u udruženju, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede nije u mogućnosti dati saglasnost na godišnji plan korištenja lovišta “Kotor Varoš”. Zbog toga tražimo da u roku od tri mjeseca bude dostavljeno pravosnažno rješenje suda o upisu lica odgovornog za zastupanje i predstavljanje Lovačkog udruženja “Uzlomac” i dokaz da se ne vodi postupak upisivanja drugog lica – navedeno je u dopisu koje je potpisao ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Boris Pašalić.

Vasiljević kaže da bi pravosnažnošću posljednjeg sudskog rješenja bili ispoštovani zahtjevi ministarstva, ali da Glamočak nije dozvolio da ono postane pravosnažno. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*