Vasilj Knežević ubijen sa pet metaka, ubica priznao zločin

Vasilj Knežević (35) ubijen je u zaseoku Pilipovina sela Kruševo Brdo sa pet hitaca iz automatske puške, a većina ga je pogodila u gornji dio tijela.

Osumnjičeni za njegovo ubistvo Ilija Milić (71) priznao je ubistvo, ali i da je pokušao da ubije i njegovog oca Nedeljka (91).

Ubistvo se dogodilo u utorka ujutro, a Milić je odmah uhapšen nakon što je sam pozvao policiju. Milić je juče poslije kriminalističke obrade u Policijskoj stanici Kotor Varoš predat banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu gdje ga je saslušao i tužilac koji vodi slučaj.

Prema dosadašnjim nalazima istrage, Milić je u zasjedi sačekao Kneževića u blizini svoje kuće i kada je on naišao sa stokom na njega je ispalio rafal. Zatim mu je prišao i “ovjerio” ga ispalivši u njega još jedan hitac. Tom prilikom je ubio i dvije krave iz stada koje je tjerao Vasilj.

Starac je poslije ubistva mladića otišao do njegove kuće i pucao na njegovog oca Nedeljka, koji je uspio da se zabarikadira u kući i tako se spasi.

Motiv ovog ubistva su dugogodišnje nesuglasice i sukobi zbog vode i šume. Milić je navodno zavrtao slavine vodovoda kako se njemu prohtjelo, pa su Kneževići ostajali bez vode. Pošto imaju puno stoke došlo je do sukoba, koji je kulminirao 5. aprila kada je Vasilj kamenom razbio vjetrobransko staklo na Milićevom džipu “micubiši pajero”, a zatim mu je zapalio sijeno. To je učinio jer ga je Milić navodno tužio za krađu šume, što je dodatno pogoršalo odnose među komšijama i na kraju dovelo do tragedije.

Vasilj je živio daleko od civilizacije i bio jedini stanovnik katunskog naselja u Šepiricama na obroncima Vlašića gdje je imao desetine grla stoke. O njemu svi imaju samo riječi hvale, a bio je i jedan od najmlađih boraca Vojske RS i o njemu je snimljen i dokumentarni film. Vasilj Knežević će danas biti sahranjen na groblju na Pilipovini u 14 časova. (Glas Srpske)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*