Vanredna republička inspekcija u SRD “Golubić”

Republička inspekcija za vodoprivredu izvršila je po nalogu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede kontrolu reonu koji pokriva Sportsko-ribolovno društvo (SRD) “Golubić”.

Vodni inspektor je obavio kontrolu rada ovog udruženja i uvjerio se u ispravnost aktivnosti koje je sprovelo. Pregledana je sva dokumentacija, odnosno osnivački akti potrebni za registraciju sportsko-ribolovnog društva i knjigovodstvo, a utvrđeno je na koji način je vršeno poribljavanje rijeke Vrbanje i njenih pritoka i nadzor nad njim i način označavanja ribolovne zone.

Poslije obavljene kontrole republički inspektorat je izdao rjesenje da SRD “Golubić” ispunjava sve zakonom propisane uslove za rad.

– Pregledani su svi akti o osnivanju, dozvola koju nam je izdalo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, računi i svi drugi dokumenti koje je inspektor uporedio sa knjigovodstvenim podacima. Zaključeno je da ne postoji nijedan papir koji je sporan. Inspektor je u izvještaju konstatovano činjenično stanje kojik su otklonjene lažne optužbe čelnih ljudi SRD “Kotor Varoš”. Drago mi da su i ovim putem otklonjene sve sumnje u rad najmlađeg ribolovnog društva u RS – rekao je predsjednik SRD “Golubić” Petko Krčić i izrazio nadu da će u narednih nekoliko mjeseci većina kotorvaroških zaljubljenika u ribolov pristupiti ovom udruženju.

SRD “Golubić” je osnovano u februaru prošle godine i za kratko vrijeme entuzijasti koji su se uključili u njegov rad postiglo značajne rezultate. Obavljeno je čišćenje i poribljavanje gornjih tokova rijeka Vrbanje i Kruševice i njihovih pritoka.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*