Vandali uništavaju i smećem zatrpavaju šetalište na Rujici

Samo nekoliko mjeseci nakon što su uređeni šetalište i trim staze na brdu Rujika iznad Kotor Varoša neodgovorni građani su počeli sa uništavanjem nadstrešnica, kluba i stolova, te bacanjem smeća u ovom parku prirode.

U Turističkoj organizaciji Kotor Varoš koja je bila nosilac projekta uređenja Rujike razočarani su prizorom kojeg su ovih dana zatekli na području koje su uredili uz pomoć volontera.

– Prostor kod nadstrešnica je zatrpan smećem, a oštećene su klupe, stolovi i stepenice koje smo postavili na strmim dijelovima. Željeli smo da Kotorvarošanima obezbijedimo mjesto u prirodi gdje će uživati u odmoru, ali očito da nekima smeta sve što je dobro u ovom gradu – rekao je za „Moj Kotor Varoš“ direktor Turističke organizacije opštine Kotor Varoš Miodrag Petrović.

On je dodao da će sanirati štetu i ponovo urediti područje koje žele da pretvore u gradski par, ali da će morati da preduzmu mjere kako bi vandalima stali na put.

– Prinuđeni smo da postavimo video-nadzor u nadi da će to osujetiti one koji svojim nedjelima onemogućavaju odmor i rekreaciju građanima – kaže Petrović.

Na Rujici je uređeno šetalište i pet trim staza ukupne dužine 1,5 kilometara, a na šetalištu i stazama su postavljene klupe, stolovi, te nadstrešnice sa stolovima. Području koje je uređeno moguće je pristupiti sa tri strane – od Doma zdravlja, iz Kotorišta i iznad hotela „St. Petar“. Iz budžeta opštine je za ovaj projekat obezbijeđeno 10.000 KM, a Turistička organizacija je obezbijedila i dodatni novac iz svojih izvora.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*