“Uzlomcu” oduzeto kotorvaroško lovište

Lovište “Kotor Varoš” oduzeto je Lovačkom udruženju “Uzlomac” i dodijeljeno na korištenje Šumskom gazdinstvu “Vrbanja”.

Epilog je to spora koji za prevlast u Lovačkom udruženju traje još od maja 2019. godine kada je izabrano novo rukovodstvo na čelu sa Milanom Vasiljevićem, a smijenjeno dotadašnje koje je predvodio Nedeljko Glamočak. S obzirom na to da od tada nije obavljena primopredaja, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS je donijelo odluku da lovište dodjeli šumariji. 

Iz ministarstva su podsjetili da je poslije izborne skupštine došlo do blokade u funkcionisanju “Uzlomca”, te da uprkos urgencijama organi tog udruženja nisu profunkcionisali zbog čega je zabranjen lov u lovištu “Kotor Varoš”. 

– Razlog za najnoviju odluku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede su dvogodišnje sudske peripetije u vidu žalbi i tužbi u režiji bivšeg presjednika koji je smijenjen 12. maja 2019. godine na izbornoj skupštini. Zbog samovolje jednog čovjeka ispašta oko 300 lovaca. Novo rukovodstvo pokušava pronaći rješenje da do sljedeće lovne sezone omogući svim lovcima bavljenje lovom i uživanje u prirodi – saopštilo je rukovodstvo “Uzlomca” na čelu sa Vasiljevićem.

Zanimljivo je da je Vasiljević i direktor Šumskog gazdinstva “Vrbanja” kojem je povjereno gazdovanje lovištem “Kotor Varoš”.

Dok traje spor između zaraćenih strana u “Uzlomcu” u Kotor Varošu je formirano novo lovačko udruženje “Trofej” – četvrto na području opštine. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*