Uzeti uzorci za testiranje 22 osobe iz Kotor Varoša

Epidemiološka ekipa Instituta za javno zdravstvo RS u saradnji sa timom Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja „Sveti Pantelejmon“ Kotor Varoš uzela je uzorke od 22 lica koja su imala najbliži kontakt sa radnikom kotorvaroškog preduzeća “Mehaničke konstrukcije” za kojeg je u petak potvrđeno da je pozitivan na virus korona.

Rezultati testiranih osoba očekuju se u narednih 48 časova.

Angažman epidemiološke ekipe Instituta za javno zdravstvo naredio je komandant Republičkog štaba za vanredne situacije Radovan Višković nakon što je u razgovoru sa komandantom Štaba za vanredne situacije uKotor Varoš Zdenkom Sakanom dobio informacije o epidemiološkoj situaciji.

Direktor kotorvaroškog Doma zdravlja „Sveti Pantelejmon“ Vladimir Bibić pohvalio je angažman radnika Inistituta za javno zdravstvo. Vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković obavijestio je Dom zdravlja da je već završen prvi krug testiranja pomenutih osoba i poručio da su na raspolaganju kotorvaroškoj zdravstvenoj ustanovi kako bi u najkraćem roku reagovala na prijetnje od širenja virusa korona.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*