Utvrđeni rokovi za početak i završetak sanacije ulice u Novom naselju

Sanacija ulice Patrijarha Pavla u kotorvaroškom Novom naselju trebala bi početi 26. maja i biti završena do 25. avgusta, potvrđeno je za MKV u Jedinici za koordinaciju poljoprivrednih projekata pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

Jedinica za koordinaciju poljoprivrednih projekata raspisala je nedavno poziv za dostavljanje ponuda za sanaciju ove ulice koja je jedna od najvažnijih i najprometnijih u Novom naselju.

– Rok za dostavljanje ponuda je 3. maj 2017. godine. Planirano je da sanacija počne 26. maja i da radovi budu završeni do 25. avgusta 2017. godine. Cijeli projekat će biti finansiran iz kredita Svjetske banke, a opština Kotor Varoš ima obavezu vraćanja kredita kao potpisnik ugovora o podkreditu sa Ministarstvom finansija RS – istakli su u Jedinici za koordinaciju poljoprivrednih projekata.

Asfaltiranje i potpuno uređenje ulice Patrijarha Pavla biće omogućeno zahvaljujući projektu hitnog oporavka od poplava u sklopu kojeg je opština Kotor Varoš odlučila da dio novca iskoristi za obnovu infrastrukture. Osim asfaltiranja ulice, biće uređen trotoar i trajno riješen problem koji stvaraju padavine i kanalizacija.

Odbornik SDS-a u Skupštini opštine Kotor Varoš iz Novog naselja Milorad Savanović kaže da se radi o izuzetno važnom projektu za mještane ulice Patrijarha Pavla i okolnih ulica.

– Ovo je jedna od najfrekventnijih ulica i ulica kojoj gravitira veliki broj stanovnika. Kada smo kreirali programe ulaganja u Novom naselju tražili smo mišljenje građana i oni su kao prioritet izdvojili upravo ulicu Patrijarha Pavla. Podržali smo njihov zahtjev i idemo u njegovu realizaciju – istakao je Savanović.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*