Uništavanje kontejnera biće kažnjeno

Neodgovorni građani uništavaju, prevrću i guraju kontejnere za smeće čime nanose ogromnu štetu, istaknuto je na današnjem sastanku načelnika opštine Kotor Varoš Zdenka Sakana sa predstavnicima Komunalnog preduzeća „Bobas“. 

Iz tog razloga donesena je odluka da bude obavljen razgovor sa predstavnicima savjeta mjesnih zajednica kako bi bili otkriveni počinioci, a prije svega podignuta svijest mještana o pravilnom korištenju kontejnera i očuvanju i zaštiti životne sredine.

Na sastanku je konstatovano da je odvoz smeća na području opštine redovan i u skladu sa odlukom o komunalnom redu i planom odvoza koji je usvojila Skupština opštine Kotor Varoš.

Direktor „Bobasa“ Slobodan Jurić rekao je da odvoz smeća vrše kontinuirano za 1.120 domaćinstava u mjesnim zajednicama Zabrđe, Vrbanjci, Maslovare, Grabovica i Šiprage.

– U užem gradskom jezgru smo pojačali odvoz smeća, prije svega subotom u dnevnim časovima, gdje se usljed veće koncentracije stanovništva brže pune kontejneri – naglasio je Jurić.

Predstavnici „Bobasa“ su istakli da postoji problem u vezi sa fekalnom kanalizacijom na Novom Naselju.

– Fekalna kanalizacija nije dimenzionisana za primanje veće količine oborinskih voda, što uzrokuje zapušenje mreže i izlijevanje kanalizacije na saobraćajnice i predstavlja mogući problem zaraze stanovništva – naglasili su u ovom preduzeću.

Na sastanku je dogovoreno da će načelnik opštine formirati komisiju koju će činiti predstavnici opštine, „Bobasa“ i Komunalne policije, a čiji će zadatak biti da utvrdi probleme na terenu i definiše prijedloge za njihovo trajno rješavanje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*