Ukinut policijski čas, maturanti će ipak slaviti

Republički štab za vanredne situacije ukinuo je danas policijski čas i odobrio održavanje maturskih proslava za učenike završnih razreda osnovne i srednje škole.

– Donesena je odluka da od danas bude ukinut policijski čas s obzirom na to da je stupila na snagu odluka o ukidanju vanrednog stanja u RS. Biće određenih korekcija kada je riječ o radu ugostiteljskih objekata i trgovina, ali će svi od nadležnih ministarstava dobiti pisanu instrukciju o tome kako će raditi. Danas ili sutra će doći pisana instrukcija, a dok ne ona dođe radno vrijeme koje je bilo do sada ostaje na snazi – rekla je ministar uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić.

Ministar prosvjete i kulture RS Natalija Trivić izjavila je da je Republički štab za vanredne situacije donio odluku kojom se učenicima završnih razreda omogućava proslava maturske večeri od 1. juna.

– Odobrenje je dato uz obavezu poštovanja svih preporuka koje podrazumijevaju i okupljanje maksimalno 50 ljudi na jednom Škole će imati obavezu da organizuju proslavu mature tako da broj okupljenih ne prelazi taj broj. Dakle, slaviće jedan ili dva razreda odjednom – istakla je Trivićeva.

Ona je čestitala maturantima na uspješnom završetku školovanja i poželjela im uspjeh i daljem obrazovanju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*