UKC RS: Djevojčica povrijeđena u Podbrđu na intenzivnoj njezi

Djevojčica A. T. (11) zadobila je najteže povrede u sinoćnoj saobraćajnoj nesreći u Podbrđu i nalazi se na intenzivnoj njezi, istakli su u Univerzitetskom kliničkom centru RS.

– Pacijentica A. T. je primljena u Kliniku za dječiju hirurgiju. Prema riječima načelnika Klinike dr Zorana Rakonjca, pacijentica je primljena sa teškim povredama abdomena i grudnog koša. Pacijentica je odmah po prijemu operativno zbrinuta i nalazi se na odjeljenju intenzivne njege. Njeno zdravstveno stanje je trenutno stabilno, ali su sve dalje prognoze još preuranjene i neizvjesne istakli su u Univerzitetskom kliničkom centru RS.

U bolnici je zadržan i S. Ć. (26) koji je hospitalizovan u Službi za neurohirurgiju.

– Prema riječima načelnice Službe za neurohirurgiju dr Vesne Ivanišević pacijent je primljen sa kontuzijom glave, frakturom nosne kosti i posjekotinom na licu. Pacijent je primarno zbrinut, a urađena je dijagnostika koja je isključila teže povrede. Radi liječenja i praćenja pacijent ostaje i dalje hospitalizovan u Službi za neurohirurgiju – naveli su u Univerzitetskom kliničkom centru RS i dodali da je O. T. (39) nakon pregleda u hitnoj prijemnoj hirurškoj ambulanti pušten na kućno liječenje.

Podsjećamo da je u ovoj nesreći poginula Živka Trivunović (65) iz Šipraga. Nesreća se dogodila kada je njen sin Ognjen, koji živi u Laktašima, sletio s puta sletio “pežoom 406” i zakucao se u propust. Iako je ranije objavljeno da je u automobilu osim njegove kćerke A. T. bila i njegova supruga to je demantovano, a četvrti putnik bio je S. Ć.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*