Ujedinjena Srpska: Savez za promjene ne želi saradnju sa vlastima RS

Ujedinjena Srpska smatra da zbog politike koju Savez za promjene vodi na lokalnom nivou gdje imaju većinu, među kojima je i Kotor Varoš, te u institucijama BiH nije moguće da RS ima usaglašenu politiku na svim nivoima vlasti, koja je neophodna za ekonomski i druge oblike razvoja.

Odbornik Ujedinjene Srpske u Skupštini grada Banjaluka Marinko Dragišić rekao je na konferenciji za novinare u Banjaluci da na lokalnom nivou načelnici iz Saveza za promjene veoma loše sarađuju sa institucijama RS i da im je draže da politiku na nivou BiH usaglašavaju sa Bakirom Izetbegovićem nego sa Vladom RS.

– Takvu politiku na oba nivoa narod RS mora da prepozna i da je kazni na sljedećim opštim izborima koji će naredne godine biti održani u BiH. Bez usaglašene politike na svim nivoima nema ni nacionalnog, ni društvenog jedinstva, niti socialnog, privrednog ili bilo kojeg drugog napretka – rekao je Dragišić.

Odbornik Ujedinjene Srpske iz Kotor Varoša Slavko Đukić rekao je da je ova stranka od osnivanja gradila programska opredjeljenja na zajedničkom i koordinisanom djelovanju na svim nivoima vlasti.

– Time smo gradili koncept da nacionalna politika, ustavni poredak RS i ekonomski napredak nema alternativu i da sve političke partije, bez obzira na koncept djelovanja, u vezi sa tim pitanjima treba da imaju zajednički stav – rekao je Đukić.

On je naveo da je tu problem prisutan na skoro svim nivoima.

– Kako koordinisati i sarađivati sa političkim partijama koje su svoje strateško opredjeljenje izabrali u sarajevskim foteljama i sa SDS koja jedinog partnera ima u SDA, a rezultat toga je njeno osipanje i napuštanje članova – rekao je Đukić.

On je istakao i da postoji zainteresovanost republičke vlasti za probleme lokalnih zajednica, ali da ako ne postoji volja i želja vlasti lokalnih zajednica da sarađuju sa institucijama RS, onda nema načina da se ti problemi rješavaju.

– Najbolji primjer nekoordinisanog rada Saveza za promjene koji učestvuje u vlasti u zajedničkim organima na nivou BiH je deklararacija Mladena Bosića u vezi sa autoputem Beograd – Sarajevo u vezi sa kojom ne postoji konsenzus ni u samom SDS–u – rekao je Đukić.

Konferenciji za novinare prisustvovali su i odbornici Ujedinjene Srpske u Čelincu Bojko Dujaković i u Gradišci Dušan Kočić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*