Ujedinjena Srpska: 200 laži i 150 prevara u minutu, gdje su dolari

Kotorvaroški odbor Ujedinjene Srpske objavio je saopštenje u kojem je naveo da je projekt menadžer opštine Kotor Varoš Goran Đurić potpuno razotkriven u emisiji “Pečat” emitovanoj u programu RTRS-a.

– Da će istina izaći na vidjelo, da će lažima doći kraj, da će odgovorni biti otkriveni i procesuirani od strane nadležnih organa, obećao je naš predsjednik Opštinskog odbora Slavko Đukić prije nešto više od mjesec. Ujedinjena Srpska se u to vrijeme oštro suprostavila izmišljenom projekt menadžeru i riješila da istraje do kraja. Naš predsjednik Đukić je u to vrijeme brutalno “medijski” linčovan od strane kontroverznog manipulatora iurednika i vlasnika portala “Glas Kotor Varoša” Đurića. Đukić je u svojoj borbi istrajao i još tada predstavio projekt menadžersko zlo koje je snašlo našu opštinu. Da se radi o teškoj patološkoj bolesti pokazao je i prilog u političkom magazinu “Pečat” emitovan prošlog četvrtka u programu RTRS-a. Frapantni Đurić je o samom sebi predstavio takav projekat laži, da je postao predmet ismijavanja u cijeloj RS zbog nezapamćenih laži o samome sebi. Očito ga je stigla narodna kletva: “O sebi se zabavio…” – piše u saopštenju Opštinskog odbora Ujedinjene Srpske.

Dodali su da je informativna služba Opštinskog odbora Ujedinjene Srpske napravila kratku analizu priloga i uporedila Đurićev lik i dijelo i projektovane lažne biografije kojom se sam predstavio.

– Đurić u izjavi kaže da je poslovnu afirmaciju stekao u Kanadi, što je iznenadilo kotorvarošku javnost, ubijeđenu da je Kanadu vidio samo na geografskoj karti. Međutim, istina je drugačija. Đurić je stvarno u Kanadi proveo četiri dana sa stranačkim šefom Nedeljkom Čubrilovićem i za četiri dana ojadio naše Srbe za više od milion dolara. O kakvom projektu je riječ, javnost će biti obaviještena narednih dana – navodi Ujedinjena Srpska.

U ovoj stranci su se osvrnuli i na Đurićeve javne pohvale da je u Kotor Varoš donio 200 projekata.

– To je nemoguće. Cijeli balkanski region toliko projekata nije realizovao za godinu, jer je to prosto nemoguće, ako ništa drugo iz proceduralnih razloga. Tragom istine došli smo do tragičnog podatka srpskih četnika iz Kanade, da je Đurić ipak sproveo jedan projekat pod nazivom “Milon dolara za spomenik vojvodi Lazaru Tešanoviću”. Kako prenosi naš sagovornik iz Kanade, srpski četnici kada su saznali da je spomenik koštao ispod 20.000 KM pokrenuli su istragu o realizaciji cijelog projekta – istaknuto je u saopštenju.

Đurić je, kako dodaju, u spletu laži dao izjavu da je sproveo više od 150 promotivnih akcija, što je prvorazredna senzacija.

– Međutim, jedina istina je da je pomenuta cifra uporediva sa 150 brutalnih akcija ljaganja i blaćenja kotorvaroških građana u toku jedne godine, a među njima privrednika, kulturnih i sportskih radnika, javnih ličnosti, uglednih domaćina i mnogih drugih časnih građana naše opštine – navode iz Ujedinjene Srpske.

Komentarišući navode iz saopštenja Opštinskog odbora DNS-a pročitanog u prilogu u “Pečatu”, u Ujedinjenoj Srpskoj ističu da je njegov autor zapravo Đurić koji je pisao sam o sebi.

– U saopštenju je navedeno da se radi o kadru koga bi poželjela svaka partija. DNS možda da, ali nijedna druga partija ga ne bi poželjela ni za člana, a kamoli za kadar, jer je stav svih ostalih partija već poznat o kadrovskoj štetočini u Đurićevom. Što bi narod rekao: “Daleko mu kuća bila…” U istom saopštenju se tvrdi da se radi o školovanom i visoko obrazovanom kadru. Po tome bi se dalo zaključiti da je laktaško čudo neviđeno, ali istina je drugačija. Zar se neko smatra školovanim i obrazovanim ako nijednog jedinog dana nije pohađao ni srednju školu, a o fakultetu da i ne govorimo. Istine radi, u kabinet načelnika opštine je donio obje diplome. Gle čuda, obje iz Širokog Brijega. U duhu tragikomičnosti javnosti koja mu se ismijava od emitovanja “Pečata” nameće se logično pitanje – da li je Široki Brijeg u Kanadi ili je Kanada proširila svoje granice do Zapadnohercogovačkog kantona – piše u saopštenju Ujedinjene Srpske.

U ovoj stranci ističu da je do činjenica koje raskrinkavaju Đurića lako doći jer ih ima i previše.

– Ali nemamo namjeru da plasiramo u javnost sve gadosti koje su proizvod šizofrenične maloumnosti. Postoji dostojanstven način, prikladan riječnik, borba argumentima i istinom, pravnim sredstvima i bez uvreda i mržnje da se Kotor Varoš zauvijek otarasi onih koji nisu dostojni ni jedne stope naše opštine. Možda je ipak Kanada zemlja obećana, a nedosanjana projekt štetočine iz Širokog Brijega, kadrovskog čuda iz Laktaša, prolaznog epizodiste iz Kotor Varoša… Samo da vojvoda Tešanović ne vaskrsne i ne upita sabrata vojvodu Đurića “Gdje su dolari menadžeru” – istakli su u Ujedinjenoj Srpskoj.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*