Ujedinili se Izvorna SDS i Ujedinjena Srpska, Slavko Đukić izabran u Predsjedništvo

Ujediniteljska skupština Ujedinjene Srpske i Izvorne SDS održana je u Gradišci, a u sklopu ovog procesa i Opštinski odbor Izvorne SDS Kotor Varoš ujedinjen je sa strankom čiji je predsjednik Nenad Stevandić.

Slavko Đukić, koji je rukovodio Opštinskim odborom Izvorne SDS Kotor Varoš, izabran je zajedno sa Slavkom Dunjićem, Dušanom Stojičićem i Tihomirom Mihajlovićem za novog člana Predsjedništva Ujedinjene Srpske.

Usvojena je i deklaracija o ujedinjenju u kojoj je navedeno da se opštinski odbori Izvorne SDS u Gradišci, Kotor Varošu, Trebinju, Kalinoviku i drugim lokalnim zajednicama zajedno sa svim organima, organizacijama i funkcionerima Ujedinjene Srpske i uglednim ličnostima iz javnog, naučnog i političkog života RS ujedinjuju u Ujedinjenu Srpsku kao jedinstvenu političku organizaciju.

– Naš zajednički cilj je zaštita, opstanak i razvoj RS. Svjesni smo da u RS postoje politički sukobi koji se kreiraju spolja s ciljem njene destabilizacije, stagnacije i destrukcije i da nedostatak saradnje i političkog jedinstva u RS, uz evidentnu ekonomsku i socijalnu krizu, izaziva defetizam, nezadovoljstvo i indukuje sukobe sa nesagledivim posljedicama. Smatramo da u narodu postoji veliko političko i nacionalno jedinstvo i da za razliku od podjela u političkim partijama u narodu još nije došlo do podjele koja slabi RS i ugrožava njen opstanak i napredak. Zbog toga se ujedinjujemo kako bismo spriječili sukobe u RS i uveli principe boljeg predstavljanja i zastupanja interesa RS u zajedničkim organima BiH putem međusrpske koordinacije – navedeno je u deklaraciji.

U dokumentu je istaknuto da su politički faktori iz FBiH koji provode velikobošnjačke projekte ukidanja RS iskoristili nedostatak sloge i saradnje predstavnika RS u zajedničkim organima u Sarajevu. Istaknuto je da pravilnom i poštenijom upotrebom razvojnih potencijala RS mogu da pomognu njenoj boljoj i efikasnijoj organizaciji i radu njenih institucija.

Stevandić je istakao da je Ujedinjena Srpska nastala iz potrebe da se ujedinimo, saberemo, opstanemo, razvijamo i stvorimo nešto što može da garantuje našu bezbjednost i opstanak.

– U eri velikih političkih podjela i pritisaka nameće se potreba velikog ujedinjenja i udruživanja svih političkih faktora i uglednih političkih ličnosti u jedan veliki projekat koji se zove Ujedinjena Srpska. Ponosni smo što svaki dan napredujemo i što smo našli jednu vrstu vakcine za najgoru srpsku bolest, neslogu i podjele su uzrok svih naših propadanja, a koje mogu da nanesu veliku štetu RS – rekao je Stevandić.

Lider Izvorne SDS i novoizabrani potpredsjednik Ujedinjene Srpske Slavko Dunjić rekao je da će Izvorna SDS od sada djelovati kao Ujedinjena Srpska, kojoj će se priključiti i još šest opštinskih odbora Izvorne SDS.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*