Učenicima iz Kotor Varoša dvije nagrade za glumu

Učenici Osnovne škole “Sveti Sava” iz Kotor Varoša osvojili su dvije nagrade za predstavu “Kad bi meni dali jedan dan” koju su odigrali na desetom izdanju Festivala dječijeg dramskog stvaralaštva RS u Mrkonjić Gradu.

Mladim glumcima iz Kotor Varoša nagrada je pripala za najbolju scenografiju i dramatizaciju teksta i jedina su škola koja je dobila dva priznanja i to u najvažnijim kategorijama.

Smotrom predstava najuspješnijih dramskih sekcija osnovnih škola iz RS zvršen je Festival dječijeg dramskog stvaralaštva u Mrkonjić Gradu. Osim škole iz Kotor Varoša u takmičarskom dijelu su se predstavili i učenici Prve osnovne škole iz Srebrenice, Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” iz Mrkonjić Grada, Osnovne škole “Knez Ivo od Semberije” iz Bijeljine, Osnovne škole “Sveti Sava” iz Banjaluke, Osnovne škole “Radoje Domanović” iz Osječana Gornjih kod Doboja i Osnovne škole “Petar Kočić” iz Prijedora.

Direktor Festivala Dubravka Nikolić rekla je da je kvalitet rada dramskih sekcija osnovnih škola iznenadio i stručni žiri i publiku, te da je žiri odlučio da ne bira najbolju predstavu već da ovaj Festival bude motivacioni za sekcije.

Pokrovitelji Festivala bili su Ministarstvo prosvjete i kulture RS i opština Mrkonjić Grad, a Nikolićeva je na podršci zahvalila i Republičkom pedagoškom zavodu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*