Učenici u Kotor Varošu potvrdili talenat za biznis

Sajam učeničkog preduzetništva održan je danas u Srednjoškolskom centru “Nikola Tesla” u Kotor Varošu, a svoje proizvode predstavilo je pet virtuelnih preduzeća čija su alfa i omega učenici.

Na sajmu su se predstavila preduzeća “Kiša slatkiša”, “Slatki grijeh”, “Medžik”, “Simsala bim” i “Ol inkluziv studio”.

Direktorica Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” Danijela Kostić istakla je da sajam, koji je organizovala škola, predstavlja demonstraciju kreativnosti, marljivosti i inovativnosti.

– Učenici rade ozbiljne projekte, od izrade biznis plana do finalnog proizvoda, a ne samo da imaju razvijenu svijest o stvaranju nove vrijednosti, nego su i direktni učesnici pretvaranja materijala u resurs – rekla je Kostićeva.

Profesor ekonomske grupe predmeta Đuro Krčić kaže da je važna odlučnost i poslovna ideja, a da je realizacija lakši dio posla.

– Program učeničkog preduzetništva razvijen je da bi se ohrabrili učenici završnih razreda srednjih škola da se bave preduzetništvom i da putem poslovne prakse steknu znanje, vještine i iskustva koja će im pomoći u planiranju karijere – poručio je Krčić.

Profesor ekonomske grupe predmeta Jasmina Hibić pohvalila je rad učenika i dodala da su mladi preduzetnici raznolikošću svojih štandova dokazali da je za dobar biznis potrebno malo truda, volje i želje za napretkom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*