Učenici sticali znanje u “Fagus hausu”

Učenici drugog i trećeg razreda Mašinske škole iz Prijedora, smijer tehničari za obradu drveta, posjetili su danas preduzeće “Fagus haus” koje posluje u sklopu “Fagus grupe”.

Cilj posjete je bio da se učenici upoznaju u praksi sa tehnologijama koje se koriste za mašinsku obradu drveta prilikom proizvodnje prozora i vrata i da upotpune znanje iz školskih klupa.

Učenici su obišli pogone za proizvodnju drvenih i PVC prozora i vrata i renovirani prodajni salon u kojem su mogli da vide gotove proizvode i da porazgovaraju sa menadžerima prodaje.

– Učenici su sa velikom pažnjom gledali i slušali sve o tome na koji način se vrši obrada drvenih elemenata pomoću CNC mašine. Bilo nam je zadovoljstvo pokazati im kako izgleda raditi u našem preduzeću. Nadamo se da će ova posjeta malo više približiti učenicima praktični dio procesa obrade drveta u svrhu izrade drvenih prozora i vrata i uticati na to da još više uče i proširuju znanje – izjavila je savjetnik “Fagus hausa” za prodaju Ilijana Džudželija-Bundalo.

“Fagus haus” se bavi proizvodnjom prozora, vrata i ostalih arhitektonskih otvora od drveta, aluminijuma i PVC-a. Veliki dio proizvodnje izvoze, a trenutno zapošljava oko 50 radnika.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*