Učenici i profesori iz Kotor Varoša posjetili sajam knjige

Učenici i profesori Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” iz Kotor Varoša posjetili su danas Međunarodni sajam knjige u Banjaluci gdje su se upoznali sa novitetima u svjetskoj književnosti i pratećim granama izdavaštva i imali priliku da kupe omiljena djela i naslove koji će im pomoći u budućem školovanju i radu.

Direktorica Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” Kotor Varoš Danijela Kostić izjavila je za “Moj Kotor Varoš” da su iskoristili posljednji dan u sedmici kako bi posjetili sajam.

– Ovo je bila idealna prilika da kod učenika razvijamo kulturu čitanja i svijest o tome koliko je to značajno kako bi izgradili svoju ličnost. Sajam je ponudio veliki izbor i svako je mogao da pronađe knjigu po svom ukusu – istakla je Kostićeva.

Organizator najveće smotre pisane riječi u RS je “Glas Srpske”, a otvorena je u utorak u Sportskoj dvorani “Borik”. Sajam je otvoren do ponedjeljka do kada će posjetioci imati priliku da se upoznaju sa novim izdanjima domaćih i regionalnih izdavačkih kuća. Izlagači su i ove godine obezbijedili sajamske popuste i bogatu ponudu, a radno vrijeme sajma je od 10 do 20 časova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*