Učenici i nastavnici iz Maslovara na prijemu kod predsjednice RS

Učenici i nastavnici Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš” iz Maslovara prisustvovali su danas prijemu koji je povodom Dana Republike upriličila predsjednica RS Željka Cvijanović čime im je odato priznanje za uspjeh postignut na konkursu koji je raspisao Republički pedagoški zavod.

Osnovci iz Maslovara su na konkursu za likovne radove o temi “Moja Republika” u konkurenciji više od 1.000 radova pristiglih iz osnovnih škola širom RS osvojili drugo mjesto. Za taj uspjeh su zaslužni učenici osmog razreda Nađa i Gavrilo Kragić kojima je veliku podršku pružio njihov nastavnik likovne kulture Nenad Marin.

Velikim uspjehom je stavljena tačka na godinu u kojoj škola u Maslovarama slavi 100 godina rada.

Cvijanovićeva je danas upriličila prijem za delegacije privrednika, studenata i nagrađenih učenika, kulturnih i naučnih radnika i predstavnika izdavača i medija, Saveza nacionalnih manjina i sportiste.

– Svako u svom poslu i sa svoje pozicije može dosta uraditi za RS. I u narednoj godini ću dati sve od sebe da život u RS stabilno funkcioniše, a to treba i drugi da učine. Institucije uspjevaju prepoznati i nagraditi mlade talente, sve koji su uložili napor i napravili nešto od sebe – rekla je Cvijanovićeva i poželjela srećne praznike i Dan Republike koji će, kako je navela, i ove godine biti obiljeđen veličanstveno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*