Ublažene mjere u Kotor Varošu

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan donio je na prijedlog Opštinskog štaba za vanredne situacije naredbu o regulisanju rada ugostiteljskih, trgovinskih i drugih objekata na području opštine kojom su dodatno ublažene mjere za borbu protiv širenja virusa korona. 

Do 19. aprila 2021. godine zabranjene su aktivnosti unutar ustanova kulture koje podrazumjevaju istovremeno prisustvo više lica u istom prostoru i organizacija i izvođenje muzike uživo u ugostiteljskim objektima. 

U istom periodu od 6.00 do 22.00 časa ograničeno je radno vrijeme priređivačima igara na sreću i ugostiteljskim objektima uključujući objekte koji posluju samostalno ili u okviru drugih objekata u kojima se obavlja privredna djelatnost kao što su benzinske pumpe, a obavezno je strogo pridržavanje uputstava Instituta za javno zdravstvo RS.

Škole stranih jezika, udruženja građana koja pružaju neformalnu obuku i auto-škole dužni su da nastavu i aktivnosti koje zahtjevaju rad sa više lica organizuju na daljinu korišćenjem elektronske komunikacije. Tržnice, trgovački centri, robne kuće i ostali prodajni objekti moraju da odrede jedno ili više lica za sprovođenje epidemioloških mjera sa posebnom pažnjom na ograničenje broja lica u objektu u zavisnosti od njegove površine.

Do 19. aprila zabranjena je prodaja alkoholnih pića svim privrednim subjektima u periodu od 22.00 časa do 6.00 časova. U istom periodu dragstori mogu raditi isključivo putem šalterske prodaje.

– Ostali objekti nastavljaju da rade u skladu sa zaključkom o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane virusom korona. Zadužuje se Odsjek za inspekcije i komunalnu policiju da obezbijedi poštivanje naredbe – naveo je Sakan.

Naredba stupa na snagu danom donošenja čime prestaje da važi prethodna kojom je regulisan rad ugostiteljskih, trgovinskih i drugih objekata na području opštine Kotor Varoš.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*