U muci se poznaju prijatelji, akcija za pomoć Saši Pejakoviću

Prijatelji i komšije Saše Pejakovića iz Maslovara organizovali su danas akciju kako bi mu pomogli da raščisti zgarište nakon što mu je juče poslovni objekat zahvatio požar.

Šteta na objektu u kome se nalazio kafe-bar “Dionis” je ogromna, a dojučerašnji kutak za druženje pretvoren je za nekoliko časova u zgarište. Vatra je progutala gotovo cijeli objekat uključujući i namještaj i inventar u kafiću. Obnova će biti mukotrpna, a kako bi porodici Pejaković pomogli u poslu koji ih čeka komšije i prijatelji su se organizovali i uhvatili se alata.

Akciji su se pridružila i dvojica odbornika u Skupštini opštine Kotor Varoš iz Maslovara Ljubinko Trifković i Radenko Čupić.

– Ljudska obaveza je da Saši i njegovoj porodici priteknemo u pomoć u još jednoj teškoj situaciji koja ih je zadesila. Organizovali smo se kako bi što prije raščistili zgarište i stvorili uslove za početak obnove objekta. Slika koju smo zatekli je strašna, sve je izgorjelo – rekao je Trifković za “Moj Kotor Varoš”.

Vatra je buknula juče oko tri časa i brzo zahvatila kompletnu zgradu, a potom se proširila i na okolne objekte. Prema nezvaničnim informacijama prvi nalazi istrage su pokazali da je požar podmetnut.

Porodicu Pejaković je prije dvije godine potresla teška povreda kičme Sašinog sina Vanje na ekskurziji u Italiji. Vanja je poslije dugotrajne bitke i liječenja u Italiji uspio da se oporavi i stane na noge.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*