U brzake Vrbanje i Demićke pušteno 60 kilograma pastrmke

Rijeke Vrbanja i Demićka poribljene su danas sa oko 60 kilograma potočne pastrmke, a akciju je sprovelo Sportsko-ribolovno društvo “Golubić”.
Pastrmka je puštena u brzake Vrbanje i Demićke na 11 lokacija na području Šipraga. Vrbanja je poribljena na tri, a Demićka na osam lokaliteta zahvaljući članovima SRD “Golubić” i njihovim donatorima.

img_20161015_170525
– Zahvaljujem svima koji su danas odvojili svoje vrijeme i došli da pomognu da pustimo oko 60 kilograma potočne pastrmke u ove naše dvije lijepe rijeke. Želim da zahvalim rukovodstvu preduzeća “Luka” koje je svojim vozilom dostavilo ribu, a njihovi radnici su pomogli realizaciju akcije. Sa njima imamo izuzetnu saradnju – rekao je predsjednik SRD “Golubić” Petko Krčić i dodao da je ribolov sport koji spaja ljude različitih životnih pravaca.
On je kazao da poribljavanje ne bi bilo moguće bez donatora kojima je zahvalio na podršci.
– To su naši istinski prijatelji, Šipražani sa trenutnom adresom u Travniku Nisko i Semko Lozić. Zahvalnost dugujemo i članovima lovačke grupe “Stopan” Daliboru Đuriću, Miloradu Miljanoviću i Duletu Glamočaku i firmi “Luka” i direktoru Mariji Milanović, koji su putem fondacije “Luka” donirali dio riblje mlađi – zaključio je Krčić.
Proces poribljavanja pratili su i stručnjaci ribnjaka “Luka” i opštinski poljoprivredni inspektor Goran Novaković.
U SRD “Golubić” su istakli da će nastaviti sa obogaćivanjem ribljeg fonda na vodotoku od Obodnika do Kruševa brda, te da će posebnu pažnju posvetiti sprečavanju krivolova.

img_20161015_170353

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*