“Tropic” i njegovi kupci žrtve prevare na “Fejsbuku”

Društvenom mrežom “Fejsbuk” još kruži lažna nagradna igra u ime trgovačkog lanca “Tropic”, upozorili su iz ove kompanije.

Lažne stranice koje se predstavljaju kao ovaj trgovački lanac u nazivu imaju nepravilnosti i donedavno je bila aktuelna stranica “Tropicc“, koja je u međuvremenu ugašena, a prije nekoliko dana pojavila se nova pod nazivom “Tropic Bosna“.

– Lažne “Fejsbuk” stranice već nekoliko mjeseci promovišu lažnu nagradnu igru u ime našeg trgovačkog lanca, obmanjujući korisnike ove društvene mreže i obavještavajući ih da su srećni dobitnici poklon bona u iznosu od 200 KM. Naš trgovački lanac nije organizator navedene nagradne igre. Sve nagradne igre koje organizujemo poštuju zakonsku proceduru i ni u kojem slučaju ne podrazumijevaju slanje fotografija lične karte, što administratori lažnih stranica traže od navodnih srećnih dobitnika. Zloupotrebu imena našeg brenda prijavili smo nadležnim organima – navela je portparol trgovačkog lanca “Tropic” Aleksandra Marković.

Oficijelne “Fajesbuk” stranice trgovačkog lanca “Tropic” su https://www.facebook.com/tropicisplatise/ i https://www.facebook.com/TropicBijeljina/ i to su jedine stranice na kojima se objavljuju informacije o nagradnim igrama koje ovaj trgovački lanac organizuje. “Tropic” sva važna i zvanična obavještenja uz “Fejsbuk” stranice objavljuje i na oficijelnoj internet stranici www.tropic.ba.

Iz trgovačkog lanca “Tropic” poručuju da se ograđuju od lažne nagradne igre i upozoravaju korisnike “Fejsbuka” kojima u dolazno sanduče pristigne poruka obavještenja da su srećni dobitnici da ih odmah obrišu i ne dostavljaju lične podatke niti fotografije svojih ličnih dokumenata.

– Ukoliko su korisnici “Fejsbuka” poslali fotografije ličnih karata, apelujemo da odmah prijave nadležnim organima da bi spriječili eventualnu zloupotrebu svojih ličnih podataka i da na društvenoj mreži “Fejsbuk” izvrše prijavu lažnih stranica – istakli su u trgovačkom lancu “Tropic”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*