Trninić sa Sakanom o infrastrukturnim projektima, na stolu i imovinski odnosi za put Kotor Varoš – Kneževo

Ministar saobraćaja i veza RS Neđo Trninić boraviće sutra u radnoj posjeti Kotor Varošu i sa načelnikom opštine Zdenkom Sakanom razgovarati o infrastrukturnim projektima.

Jedan od najvažnijih je završetak izgradnje regionalnog puta Kotor Varoš – Kneževo. Izgradnja je stopirana 2015. godine zbog nedostatka novca, a radovi su nastavljeno ovog ljeta nakon što je Vlada RS odobrila “Putevima RS” da podignu kredit kako bi put bio završen. Mašine laktaške firme “Niskogradnja” trenutno su angažovane na dionici Sokoline – Živinice dugoj 9,7 kilometara.

– Ugovorena vrijednost radova je 14,3 miliona, a do sada su realizovani radovi u vrijednosti od 6,6 miliona KM. Za završetak radova neophodno je 8,4 miliona maraka. Vlada je odobrila “Putevima RS” kreditno zaduženje za ovaj projekat za iznos nedostajućih sredstava kako bi radovi bili okončani – rekli su za “moj Kotor Varoš” u Ministarstvu saobraćaja i veza RS.

Jedna od tema razgovora Trninića i Sakana biće imovinsko-pravni odnosi na ovoj dionici.

– Na teritoriji opštine Kneževo riješeni su imovinsko-pravni odnosi u cjelosti, a na područnu opštine Kotor Varoš je rješavanje u toku. U toku je i pribavljanje građeviske dozvole za dio za koji nije bila izvršena eksproprijacija – dodali su u Ministarstvu saobraćaja i veza RS.

Planirani rok za završetak radova je kraj ove godine kada bi Kotor Varoš i Kneževo trebali biti spojeni asfaltom na najkraćoj putnoj komunikaciji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*