Trka u dvoje za direktora Šumskog gazdinstva “Vrbanja”

U trci za direktora Šumskog gazdinstva “Vrbanja” Kotor Varoš ostali su Daliborka Kerezović-Damjanović i Milan Vasiljević, potvrđeno je u “Šumama RS”.
Kerezović-Damjanović je već jedan mandat na čelu Šumskog gazdinstva “Vrbanja” i od početka konkursne procedre važi za favorita u trci za novi, jer je opravdala povjerenje koje joj je ukazao DNS čiji je kadar. To je prije lokalnih izbora potvrdio i potpredsjednik DNS-a Nedeljko Čubrilović koji je prilikom posjete Kotor Varošu rekao da će Kerezović-Damjanović ostati načelu Šumskog gazdinstva.
Na konkurs za direktora stigle su tri prijave, ali je jedna odbačena poslije analize pristigle dokumentacije jer kandidat nije ispunjavao uslove. Na intervjuu obavljenom prošle sedmice pojavili su se Kerezović-Damjanović i Vasiljević, koji je takođe zaposlen u Šumskom gazdinstvu “Vrbanja”. Vasiljević je kadar SNSD-a, a zanimljivo je da su oba kandidata koja su ostala u trci za direktorsku fotelju bila i na listi svojih stranaka za odbornika u Skupštini opštine.
Osim Šumskog gazdinstva ” Vrbanja”, direktore će dobiti još devet gazdinstava i Centar za sjemensko-rasadničku proizvodnju. Za sve pozicije u trci su 23 kandidata, a konačnu odluku o tome ko će biti imenovan donijeće vršilac dužnosti direktora “Šuma RS” Risto Marić. Na konkrus se prijavilo 29 kandidata, ali ih šest nije ispunilo uslove.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*