Trivunović: Župljanin puca u prazno, nemoguć raskol SDS-a i PDP-a

Predsjednik Opštinskog odbora SDS-a Kotor Varoš Mladen Trivunović istakao je da je cilj izjave kandidata za načelnika opštine Slobodana Župljanina o navodnoj postizbornoj saradnji bloka stranaka koje ga podržavaju sa SDS-om unošenje razdora u stabilnu koaliciju između PDP-a i SDS-a.

– Župljanin je već u strahu od poraza na izborima koji je očigledan. Ovom izjavom je pokazao da je spreman pogaziti svaki dogovor i izdati svoje koalicione partnere koji ga podržavaju. Jasno je da ga narod ne voli i džaba mu je što se ulizuje glasačima SDS-a kad on nije prihvatljiv za SDS. Mi nećemo sa njim bez obzira što bi on sada, kako kaže, rado sa nama samo da bi dobio glasove na prevaru – naglasio je Trivunović.

Govoreći o navodima Župljanina da ima obavezu prema svojim borcima koji su u SDS-u, Trivunović je poručio da borci iz SDS-a nisu bili njegovi, nego borci Vojske RS koju je SDS stvarao.

– Nije pošteno ni korektno zloupotrebljavati boračku kategoriju u izborne svrhe. Župljanin sada navodno brine o borcima, a imao je priliku da im pomogne kao resorni ministar. To nije učinio nego je kasnije učestvovao u osnivanju Organizacije starješina Vojske RS i time pokazao da borci, koje okuplja Boračka organizacija RS, nisu u krugu njihovog interesovanja – kaže Trivunović.

On je dodao da SDS čvrsto stoji uz zajedničkog kandidata za načelnika opštine Zdenka Sakana.

– Sakan je radom i rezultatima zaslužio ponovnu podršku SDS-a i ostalih građana Kotor Varoša. Kako god da se izbori završe SDS i PDP će zajedno nastupati bili vlast ili opozicija. Izjave poput Župljaninove imaju za cilj da nanesu štetu SDS-u jer je već sada izvjesno da ćemo kao partija ubjedljivo pobjediti kao i naš zajednički kandidat za načelnika, kao što je bio slučaj i prije četiri godine – poručio je Trivunović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*