Trivunović: ŠG “Vrbanja” u 2015. utajilo 320.000 maraka poreza i o tome traje istraga

Potpredsjednik Opštinskog odbora i nosilac odborničke liste SDS-a za Skupštinu opštine Kotor Varoš Mladen Trivunović saopštio je da dokazi jasno pokazuju da Šumsko gazdinstvo “Vrbanja” Kotor Varoš za 2015. godinu nije prijavilo Poreskoj upravi, niti je obračunalo porez koje je bilo dužno uplatiti građanima u iznosu od 319.718,47 KM.

Izjašnjavajući se o istupu funkcionera SDS-a i ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića, koji je na prošlosedmičnoj centralnoj tribini Saveza za promjene u Kotor Varošu rekao da vode istragu u vezi sa poreskom utajom u Šumskom gazdinstvu “Vrbanja” i spekulacija u vezi sa tim na koga se istraga odnosi, Trivunović je objavio dokumentaciju u vezi sa tim slučejm.

– Želim da upoznam građane Kotor Varoša o kakvoj istrazi se radi u Šumskom gazdinstvu “Vrbanja” o kojoj  je gospodin Mektić govorio 21. septembra 2016. godine i ovom prilikom objavljujem dokazni materijal koji pokazuje ko je i na koji način utajio porez od građana Kotor Varoša u iznosu od oko 320.000 KM – istakao je Trivunović.

On je objelodanio odgovor Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS da je Šumsko gazdinstvo “Vrbanja” bilo dužno obračunati porez za razvoj nerazvijenih dijelova opštine za 2015. godinu u iznosu od 682.185,27 KM. Trivunović je objavio i poreske prijave za 2015. godinu iz kojih se vidi da je Šumsko gazdinstvo “Vrbanja” po tom osnovu prijavilo porez u iznosu od 362.466,80 KM.

– Iz navedenih dokaza jasno se vidi da Šumsko gazdinstvo “Vrbanja” za 2015. godinu nije prijavilo Poreskoj upravi niti je obračunalo poreze koje je bila dužna uplatiti građanima Kotor Varoša u iznosu od 319.718,47 KM. O ovoj istrazi je govorio gospodin Mektić. U ovom slučaju počinjeno je više krivičnih dijela kao što su utaja poreza, nesavjesno poslovanje, zloupotreba službenog položaja, falsifikovanje poslovnih knjiga i lažno prikazivanje poslovnog rezultata na štetu građana Kotor Varoša gdje su svi građani Kotor Varoša pokradeni za 319.718,47 KM – istakao je Trivunović i zamolio građane da ne nasjedaju na laži i manipulacije političkih mešetara ističući da nikada nije odgovarao niti je vođen postupak protiv njega za nezakonite radnje, iako je stalno prozivan i optuživan bez bilo kakvih dokaza.

Dokaze koje objelodanio Trivunović možete pogledati na stranici: https://www.facebook.com/notes/омладина-српске-демократске-странке/младен-тривуновић-саопштење-за-јавност/809217262552424

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*