Trivunović: Kotor Varoš očekuje Vučićevu pomoć

Zamjenik načelnika opštine Kotor Varoš Mladen Trivunović izjavio je da ima velika očekivanja od najavljenog sastanka čelnika svih lokalnih zajednica u RS sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da će Kotor Varoš aplicirati sa potencijalnim projektima koje bi finansirala Srbija.

Trivunović je podsjetio da je novac koji je do sada donirala Srbija lokalnim zajednicama u RS zaobišao Kotor Varoš.

– Nadam se da će Kotor Varoš ovaj put biti među lokalnim zajednicama u kojima će Srbija finansirati projekte. Među potencijalnim projektima koje bismo mogli predložiti su infrastrukturno uređenje kompletnog Novog Naselja, izgradnja centralnog gradskog trga na novoj lokaciji gdje je bila stara škola i rekonstrukcija Austrougarske škole – istakao je Trivunović za „Moj Kotor Varoš“.

Do sada su novcem iz Srbije uglavnom finansirani projekti u lokalnim zajednicama u kojima su u vlast političke partije koje čine vlast i na republičkom nivou, ali se Trivunović nada da će ta praksa biti promijenjena i da će i Kotor Varoš dobiti podršku.

– Nadu nam ulijeva i činjenica da je u posljednje vrijeme odobreno nekoliko projekata u opštinama i gradovima gdje lokalna vlast nisu SNSD i njegovi partneri i da Srbija ne gleda na ove projekte usko kroz stranačke interese, već kroz interes srpskog naroda sa ove strane Drine. Vjerujem da će to prpeoznati i Vlada RS koja je karika u saradnji sa Srbijom kada je riječ o ovim projektima – kaže Trivunović.

Premijer RS Radovan Višković rekao je poslije prošlosedmičnog sastanka sa Vučićem u Beogradu da je dogovoreno da početkom maja u Bijeljini bude održan sastanak najviših zvaničnika RS i Srbije sa gradonačelnicima i načelnicima lokalnih zajednica iz RS na kojem će biti riječi o realizaciji projekata koje finansira Srbija.

– Na tom sastanku bi razgovarali o realizaciji dogovorenih projekata, a otvorili bi i pitanja dalje saradnje u realizaciji budućih projekata za koje već sada pravimo planove – rekao je Višković.

On je naveo da će Srbija kao pomoć za projekte u RS izdvojiti 9,3 miliona, umjesto ranije dogovorenih oko 8,5 miliona evra.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*