Tri odbornika u Kotor Varošu napustila stranku

Tri odbornika DNS-a u Skupštini opštine Kotor Varoš napustila su tu stranku i ubuduće će djelovati u okviru kluba Demokratskog saveza, čije formiranje je u toku.

Odluku o istupanju iz DNS-a Tamara Kuprešak, Nenad Pezerović i Dragan Mijić saopštili su danas na početku sjednice Skupštine opštine Kotor Varoš.

Opštinski odbor DNS-a Kotor Varoš donio je nedavno jednoglasnu odluku o istupanju iz te stranke i pristupanju novoj političkoj partiji, koja će biti okupljena oko Nedeljka Čubrilovića i grupe bivših poslanika DNS-a u Narodnoj skupštini RS.

Iz DNS-a su istupile i članice Aktiva žena, svih devet mjesnih odbora i članovi Organizacije mladih i svi će političko djelovanje nastaviti u novoj političkoj partiji na čijem će se čelu nalaziti Nedeljko Čubrilović. Djelovanje u okviru nove partije nastaviće i sav kadar DNS-a iz Kotor Varoša na lokalnom i na republičkom nivou.

DNS će od sada imati jednog odbornika u Skupštini opštine Kotor Varoš, a to je Daliborka Kerezović-Damjanović koja je i predsjednica Opštinskog odbora. Ona je bila prva žrtva obračuna dvije struje u DNS-u i smijenjena je sa pozicije direktora Šumskog gazdinstva “Vrbanja” Kotor Varoš pod optužbom da nije radila za zajedničke kandidate koalicije SNSD-DNS-SP na oktobarskim opštim izborima.

Nova stranka čiji će lider biti Čubrilović biće formirana 22. decembra, a njen naziv je Demokratski savez.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*