Traktor iz “Bobasa” za potkusurivanje Robnih rezervi i poreznika

Robne rezerve RS pritisnute ogromnim dugovima završile su u stečaju, a čerupanje njihove imovine već je počelo s obzirom da im je Uprava za indirektno oporrzivanje BiH u prinudnoj naplati duga za PDV oduzela tri automobila, traktor i upisala hipoteku na zemiljište vrijedno milione maraka.

Dug robnih rezervi prema Upravi za indirektno oporezivanje iznosi 9,5 miliona, a prinudnim putem je naplaćeno oko 515.000 KM.

– Zaplijenili smo jedan “folksvagen kedi” iz 2007. godine, “škodu oktaviju” iste godine proizvodnje, “mercedes” iz 1994. i traktor IMT, koji je bio dat na korišćenje preduzeću “Bobas” iz Kotor Varoša – rekli su u Upravi za indirektno oporezivanje.

Poreznici su radi namirenja preostalog duga uknjižili hiooteku na šest parcela na teritoriji Banjaluke, Prijedora, Modriče i Rogatice.

Poreski dug nastao je za vrijeme nekadašnje Direkcije za robne rezerve čiji su pravni nasljednik Robne rezerve RS. Vrijednost nekretnina, postrojenja i investicione opreme, prema izvještaju Glavne službe za reviziju javnog sektora RS, iznosi 16,8 miliona KM.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*