Tragedija u Kruševu Brdu, sin pronašao očevo tijelo

Tijelo Veseljka Marića (77), koji je nastradao u požaru koji je izbio u pomoćnom objektu dok je pekao rakiju u kotorvaroškom selu Kruševo Brdo, pronašao je njegov sin Vinko.

– Vinko je u ponedjeljak ujutro došao da obiđe roditelje. Kada je stigao vidio je da je izgorjela šupa gdje je otac pekao rakiju. Odmah je utrčao u dvorište i našao mrtvog Veseljka. Velika je ovo tragedija. Svi mještani su u šoku i ne mogu da vjeruju šta se desilo – rekao je jedan od mještana ovog podvlašićkog sela.

Veseljko je nastradao u požaru koji je izbio u pomoćnom objektu, dok je pekao rakiju. Tragedija se dogodila u noći između nedjelje i ponedjeljka, a pretpostavlja se da je starac zaspao kod kotla.

– Najvjerovatnije je iz kotla ispao žar i izazvao kobni požar. S obzirom na to da je cijeli dan pekao rakiju vjerujemo da ga je stigao umor pa je zaspao. Zato nije ni primjetio ništa, pa se vatra brzo proširila, a njega je dim ugušio – rekao je izvor blizak istrazi i dodao da je vatra zahvatila kotao i cijeli pomoćni objekat koji je gotovo u potpunosti izgorio.

Veseljko je živio sa suprugom, a mještani kažu da je u vrijeme izbijanja požara bio sam kod kotla.

– Vjerovatno je ostao sam do kasno u noć da peče rakiju i zaspao kod kotla dok je vatra još gorjela. Marići žive podalje od ostalih kuća, pa niko nije ni vidio požar. Njegova supruga je takođe starija pa je vjerovatno i ona u to vrijeme spavala i nije ništa vidjela – rekao je komšija Marićevih.

U selu za stradalog starca imaju samo riječi hvale i opisuju ga kao dobrog i vrijednog domaćina koji je svima izlazio u susret.

– Jedan sin mu živi u Kotor Varošu, a drugi je otišao u Sloveniju. Doskora je taj sin sa suprugom živio na spratu roditeljske kuće, ali su nedavno odselili tako da su Veseljko i njegova supruga ostali sami – rekao je jedan od mještana Kruševa Brda.

Iz Policijske uprave Banjaluka je saopšteno da su službenici Policijske stanice Kotor Varoš u ponedjeljak oko 7.30 časova zaprimili prijavu i izvršili uviđaj u pomoćnom objektu u mjestu Kruševo Brdo gdje je u požaru smrtno stradao starac.

Na osnovu preduzetih mjera utvrđeno je da nema elemenata krivičnog djela, a o svemu je obavješten i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. (Glas Srpske)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*