Tople priče slijepog pisca pred Kotorvarošanima

Knjiga “Pomračenje Sunca” autora Srete Vučkovića biće promovisana 21. decembra u 18 časova u Narodnoj biblioteci Kotor Varoš.

Autor vodi čitaoce kroz zanimljive događaje iz svog djetinjstva i sela, baš kao što svako ima neponovljive i nezaboravne priče iz tog životnog perioda.

Vučković je iz sela Bijakovac kraj Kozarske Dubice i osim po sjajnom štivu jedinstven je i po tome što je slijep. “Pomračenje Sunca” je nakon nagrađivanog romana “Ploska” njegova druga knjiga.

Vučković je nastavnik srpskog jezika u penziji, a čulo vida ga je u potpunosti napustilo 2003. godine. Izgubivši na jednoj, dobio je na drugoj strani. Da nije bilo sljepila, kako je kazao, nikada ne bi počeo pisati.

– Priča “Pomračenje Sunca” na osnovu koje je i nazvana knjiga je stvarni događaj iz 1960. godine koji su u mom kraju zvali i smakom svijeta. Siže priče je da je mene kasnije u životu sljepilo snašlo jer sam gledao pomračenje bez ikakve zaštite – kazao je Vučković, dodajući da je nastojao da što vjernije dočara svoje selo i djetinjstvo kojih više nema.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*