Tešiću novi mandat, pogledajte ko će voditi kotorvaroške socijaliste

Predragu Tešiću je danas povjeren novi mandat predsjednika Opštinskog odbora Socijalističke partije Kotor Varoš pod čijim vođstvom je stranka ostvarila dobar rezultat na prošlogodišnjim lokalnim izborima i vratila se kao značajan faktor na kotorvarošku političku scenu.

Stranačko članstvo i organi odali su mu priznanje za rad time što je bio jedini kandidat za predsjednika Opštinskog odbora i izborom na današnjoj izbornoj skupštini.

Pored predsjednika izbrani su i članovi Opštinskog odbora u koji su osim Tešića ušli Enisa Bižičković, Mladen Župljanin, Vladan Šebić, Nenad Marjanović, Slobodan Vasić, Dragana Rusmir, Sergej Molčanov, Rajko Đukić, Larisa Aganbegović, Aleksandar Bunić, Željka Tepić, Danijel Pešević, Danica Tešić i Sanela Popović.

Izabrana je i Nadzorna komisija Opštinskog odbora čiji su članovi Din Tešić, Srđan Stanković i Srđan Župljanin.

Tešić je prije izbora podnio izvještaj o radu i sumirao put koji su prešli kotorvaroški socijalisti.

– SP do prošle godine nije skoro ni postojao u Kotor Varošu i mi smo nanovo formirali Opštinski odbor. Na listu za Skupštinu opštine Kotor Varoš prošle godine smo stavili mlade i obrazovane ljude čiji je prosjek ispod od 30 godina, a ja sam bio kandidat za načelnika. Kampanja koju smo vodili je polučila rezultat i danas je SP važan politički faktor u Kotor Varošu. Osvojili smo dva odbornička mandata i poslije pregovora sa načelnikom opštine ušli u vlast. Nažalost još nije ispoštovan kompletan dogovor zbog čega će Opštinski odbor razmotrati svoj status u lokalnoj vlasti – rekao je Tešić i dodao da će poslije izbora Opštinski odbor biti još jači i da se od njega može očekivati još bolji izborni rezultat.

Predsjednik SP-a Petar Đokić rekao je da je rad Opštinskog odbora Kotor Varoš od kraja 2015. do danas za svaku pohvalu i da su rezultati demantovali mnoge skeptike.

– Maksimalnom predanošću i dobrim vođstvom zaista ste postigli izvanredan rezultat i danas vam na tome čestitam. U Kotor Varošu je kao nigdje bila velika polarizacija i nismo očekivali da ćemo od 2.000 čekati 15 godina na dobar izborni rezulat. Zahvaljujuci marljivom radu to ste uspjeli. Želim da zajedno idemo dalje tim putem i da stvaramo nove i još bolje rezultate. Vidim novu snagu i danas sam odložio brojne obaveze da bih došao da vam dam podršku Tešiću i timu koji je jedan od najboljih primjera kako se od pasivnog opštinskog odbora može napraviti veliki rezultat. Za taj rezultat SP je neizmjerno zahvalan svima vama – rekao je Đokić.

Predsjednik Regionalnog odbora SP-a Milenko Savanović rekao je da socijalisti zajedničkim radom mogu vratiti vrijednosti koje će građanima donijeti bolji život jer je to osnovna ideja stranke.

– Mi smo odgovorni i patriotski i socijalno prema našem narodu i našim borcima koji su nam darovali slobodu. Kao ministar rada i boračko-invalidske zaštitete rekao bih da smo dobili najteža ministarstva, ali da pokazujemo da taj posao radimo dobro i odgovorno i da probleme koji su pred nama rješavamo na najbolji mogući način – istakao je Savanović.

Predsjednika Aktiva mladih SP-a Andrea Dorić čestitala je Opštinskom odboru Kotor Varoš na rezultatima, zahvalila Aktivu mladih na dobroj saradnji i poželjela im uspješan rad.

Tešić je uručio zahvalnice svima koji su pomogli rad Opštinskog odbora SP-a Kotor Varoš.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*