Tešić se odrekao plate za Sofiju

Načelnik Odjeljenja za privredu opštine Kotor Varoš i predsjednik Opštinskog odbora Socijalističke partije Predrag Tešić odrekao se jedne plate u iznosu od 1.300 KM za pomoć u liječenju Sofije Mićević.

On se prvi odazvao akciji koju su pokrenuli predstavnici mladih sedam stranaka koje imaju predstavnike u Skupštini grada Banjaluke. Stranački podmadak je juče odlučio da uputi poziv predsjednicima političkih partija, šefovima poslaničkih klubova u Narodnoj skupštini RS i predstavnicima  RS u institucijama BiH da se uključe u prikupljanje novca za Sofiju i podrže njihovu akciju.

Mladi iz SNSD-a, SDS-a, DNS-a, PDP-a, Ujedinjene Srpske, NDP-a i SP-a ostavili su rok od pet dana svojim starijim partijskim kolegama da se odozovu akciji, a nakon toga će se obratiti medijima i javno prozvati sve koji se ne uključe u humanitarnu akciju.

Tešić za MKV kaže da nije imao dilemu da se odazove akciji mladih.

– Sofijina mama Simona je iz Kotor Varoša i smatrao sam da je prirodno da se prvi iz reda političkih funkcionera odreknem mjesečne plate i ličnim primjerom pozovem da mi se pridruže svi političari na svim nivoima vlasti. Želim Sofiji uspješnu operaciju, da što prije ozdravi i igra se sa svojom rodbinom u Maslovarama – rekao je Tešić i apelovao na nadležne da pod hitno sistemski bude riješeno pitanje prikupljanja sredstava za liječenje u inostranstvu.

Sofija je oboljela od akutne limfoblastne leukemije i za liječenje u SAD je potrebno 270.000 dolara. U novembru 2016. godine urađena transplantacija koštane srži u Beogradu, međutim, njen organizam je odbacio kalem i jedino što je još preostalo u borbi za njen život jeste liječenje u SAD. S obzirom da Sofiji ljekari u Beogradu ne prognoziraju više od tri mjeseca života, novac mora biti prikupljen što prije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*