Tešić: Privlačenje investicija i predstavljanje projekata cilj sajma nekretnina i investicija

Privlačenje investicija i predstavljanje potencijalnih projekata, mogućnosti za ulaganje i kapaciteta građevinskog sektora glavni su ciljevi specijalizovanog Međunarodnog sajma nekretnina i investicija u Banjaluci – “Banjaluka Invest Real Estate Expo 2018”.

Dvodnevna manifestacija, druga po redu, biće otvoren sutra u prostorijama “Banjalučkog sajma”, a organizatori očekuju više izlagača i posjetilaca u odnosu na prošlu godinu.

Organizator sajma Predrag Tešić kaže da, osim velikog broja domaćih, očekuju i izlagače iz Srbije i Hrvatske.

– Među izlagačima očekujemo investitore u stambeno-poslovne objekte, proizvođače i distributere materijala za gradnju, agencije za nekretnine, projektne   biroe, arhitekte, banke, osiguravajuće kuće, investicione fondove, opštine i gradove i sve koji imaju investicione projekte ili ideje i žele da se predstave posjetiocima i stručnoj javnosti – istakao je Tešić.

On je dodao da su u dogovoru sa Ministarstvom trgovine i turizma Republike Srpske obezbjedili besplatno štandove za sve opštine i gradove koje žele da se pojave na sajmu.

Na sajmu će biti organizovane i panel diskusije o temama uspostavljanje katastra   nepokretnosti, registar cijena nepokretnosti, E-katastar, energetska efikasnost objekata, industrijske i poslovne zone, javno-privatno partnerstvo, investicije u energetski sektor, poslovne zone, legalizacija nekretnina i arhitektura i turizam.

Partneri u organizaciji sajma su Vlada RS, Fond za zaštitu životne sredine i energetske efikasnosti RS i Područna Privredna komora Banjaluka.

Zainteresovani više informacija o sajmu i obrazac za prijavu učešća mogu pronaći na internet stranici www.blire.biz.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*