Tešić: Pozivam Dodika da građane Kotor Varoša oslobodi od šumarskog lobija, vlasti jedne porodice i njihovih kumova

Predsjednik Opštinskog odbora SP-a Kotor Varoš Predrag Tešić izjavio je danas da je očekivao smjenu sa pozicije vršioca dužnosti direktora Agencije za lokalni ekonomski razvoj i da ga ta odluka kotorvaroške Skupštine opštine nije iznenadila jer je javno tražio promjenu skupštinske većine i ulazak SNSD-a u vlast kako bi bila ispoštovana volja građana izražena na republičkim izborima.

– Od kada gube na svim izbornim nivoima zavladao je strah i u PDP-u i SDS-u u Kotor Varošu. Mojom smjenom pokušavaju da konsoliduju svoje redove i umanje uticaj SP-a. S obzirom da antirepubličku većinu u Kotor Varošu na sve načine podržava i Demos čiji kadar upravlja Šumskim gazdinstvom “Vrbanja”, pozivam predsjednika SNSD Milorada Dodika da konačno preduzme korake koji će građane Kotor Varoša osloboditi od lokalnog šumarskog lobija i vlasti jedne porodice i njihovih kumova – rekao je Tešić.

Skupština opštine Kotor Varoš smijenila je Tešića, a za tu odluku su glasali odbornici SDS-a, PDP-a, SDA i jedan odbornik iz reda hrvatskog naroda, dok su odbornici DEMOS-a bili uzdržani. Zasjedanju nisu prisustvovali odbornici SP-a, SNSD-a, DNS-a i Ujedinjene Srpske.

U obrazloženju je navedeno da su razlozi za donošenje odluke neusvajanje izvještaja o radu i nezadovoljstvo radom direktora, a umjesto Tešića na mjesto vršioca dužnosti direktora Agencije za lokalni ekonomski razvoj imenovan je Čedo Komljenović iz SDS-a.

Odlukom o razrješenju Tešića nastavljen je sukob među dojučerašnjim koalicionim partnerima, koji je rezultirao izlaskom SP-a iz vladajuće koalicije u kojoj su SDS, PDP, SDA, Demos i DNS.

Skupština opštine Kotor Varoš je u decembru prošle godine razriješila i dva člana Upravnog odbora Agencije za lokalni ekonomski razvoj koji su imenovani na prijedlog SP-a i umjesto njih imenovala kadar SDS-a i SRS „Dr Vojislav Šešelj“. Na toj sjednici nije usvojen ni izvještaj o radu Agencije za lokalni ekonomski razvoj za 2017. godinu.

U SP-u su ovaj potez tada okarakterisali kao političku odmazdu vladajuće koalicije zbog njihovih stavova i poziva na formiranje nove većine u Skupštini opštine Kotor Varoš.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*