Tešić: Poniženi svi penzioneri u Kotor Varošu

Sporazum kojim je predsjednik Partije ujedinjenih penzionera (PUP) i potpredsjednik Udruženja penzionera Milan Crnić podržao kandidaturu predsjednika Opštinskog odbora SNSD-a i za načelnika opštine Gorana Kušljića ponizio je sve penzionere u Kotor Varošu, ocijenio je kandidat SP-a za načelnika opštine i prvi čovjek te stranke u Kotor Varošu Predrag Tešić.

On je istakao da PUP ne treba javno da podrži nijednog kandidata za načelnika.

– Iako sam zakupio nekoliko kancelarija Udruženja penzionera koje su godinama bile prazne, te im na taj način obezbjedio više od 4.000 KM godišnje, smatrao sam da PUP ne treba javno da podrži ni mene, niti bilo kojeg drugog kandidata za načelnika. Crniću sam više puta govorio da će u SP uvijek imati prirodnog saradnika i da ćemo podržati sve njihove zahtjeve koji su u interesu svih penzionera. Svjedoci smo da je danas ipak prevagnuo lični interes pojedinaca – rekao je Tešić.

On je naveo da su načelnik i odbornici iz SNSD-a od početka 2009. godine značajno smanjili budžetska izdvajanja za Udruženje penzionera.

– Udruženje penzionera je 2008. godine primalo 15.000 KM iz budžeta opštine, ali je taj iznos već 2009. drastično smanjen na 3.600, dok je ove godine taj iznos smanjen na mizernih 2.000 KM. Gruba računica pokazuje da su načelnici i odbornici SNSD-a od 2009.do danas uskratili Udruženje penzionera, a samim tim i najugroženije penzionere za blizu 100.000 KM. Računajući da je budžet u 2016. godini 7,95 miliona i skoro duplo veći u odnosu na 2008. kada je bio oko četiri miliona ova činjenica je još žalosnija. Crnić u ime penzionera daje podršku Kušljiću, koji je prvo kao odbornik, a potom i kao visoki funkcioner lokalnog SNSD lično bio “dželat” granta za Udruženje penzionera – istakao je Tešić i dodao da ohrabruje da je veoma mali broj penzionera stvarno član PUP-a i da će penzioneri prepoznati svoje stvarne i iskrene prijatelje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*