Tešić organizuje prvi sajam nekretnina i investicija

Po prvi put u Banjaluci će biti održan međunarodni sajam nekretnina i investicija – “Banjaluka invest real estate expo 2017”, a zakazan je za period od 24. do 26. novembra ove godine.

Organizator sajma Predrag Tešić iz Kotor Varoša rekao je za “Moj Kotor Varoš” da će manifestacija biti održana u prostorijama “Banjalučkog velesajma”.

– Sajam je zamišljen kao specijalizovani i na njemu će učestvovati kompanije koje se bave investiranjem u izgradnju stambeno-poslovnih objekata, banke, agencije za nekretnine, projektni biroi, poreski savjetnici koji se bave prometom nekretnina i predstavnici drugih branši koji su uključeni u proces ulaganja i trgovinu nekretninama. Na sajmu će biti i predstavnici institucija koje su nadležne za oblast investiranja i gradnje objekata i lokalnih zajednica koji će prezentovati svoje projekte, poslovne zone i modele javno-privatnog parterstva. S obzirom da postoji inrteresovanje našeg stanovništva za kupovinu nekretnina u zemljama okruženja u planu je da dovedemo i investitore iz tih zemalja da prezentuju svoje projekte u Banjaluci – rekao je Tešić.

Cilj održavanja sajma je da stanovništvu i poslovnim subjektima budu prezentovane mogućnosti za kupovinu i ulaganje u nekretnine, ali i da pomognu investitorima i lokalnim zajednicama da prezentuju svoje projekte širem auditorijumu.

– Banjaluka zaslužuje ovakav sajam jer svakodnevno raste gradilišta i potražnja za nekretninama. U planu je da sajam postane tradicionalan i očekujemo podršku  institucija RS – kazao je Tešić i dodao da će u sklopu sajma biti održano i više panel diskusija o temama iz oblasti gradnje i nekretnina.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*