Tešić kupio Ninićev šampionski pojas, novac ide za pomoć djeci

Sportska manifestacija “Spartan fajt najt” protekla je sinoć u znaku humanosti jer je funkcioner SP-a iz Kotor Varoša Predrag Tešić kupovinom šampionskog pojasa kojeg je svojevremeno osvojio legendarni kik-bokser Draženko Ninić platio 4.100 KM za Udruženje za rad sa osobama sa autizmom “Djeca svjetlosti” iz Banjaluke.

Tešić je odlučio da šampionski pojas pokloni budućem muzeju sporta RS čime je osim pomoći djeci učinio dodatni gest.

– Ovo je prilika da pomognemo djeci kojoj je pomoć potrebna. Zahvalio bih se gospodinu Tešiću koji je izdvojio novac, ali prije svega na ideji da pojas ode u muzej, koji će, nadam se, poslije toga dobiti još puno trofeja, koje su osvajali sportisti iz RS – rekao je Ninić, nekadašnji svjetski šampion u kik-boksu.

Tešić je rekao da je svjestan da političari nisu baš omiljeni, ali da se trudi da bude drugačiji.

– Kada je Draža stavio svoj šampionski pojas na aukciju, odlučio sam da učestvujem iz tri razloga. Prvi razlog je da podržim našeg najvećeg šampiona, velikog humanistu i patriotu. Drugi razlog je da podržim Udruženje za rad sa osobama sa autizmom Djeca svjetlosti i nadam se da će im 4.100 KM, za koliko je kupljen pojas, biti adekvatna nagrada za dosadašnji dugogodišnji trud. Treći razlog je bio da nisam htio da pojas završi u nekoj od privatnih zbirki već da ostane RS. Pojas ću odnijeti u Muzej RS sa namjerom da bude prvi eksponat u sportskoj postavci naših sportskih šampiona. Nadam se da će i naši drugi sportisti prihvatiti ovu ideju i svoje trofeje izložiti u muzeju kako bi sva buduća pokoljenja mogla na jednom mjestu da vide kakve sportske heroje smo imali – rekao je Tešić.

Osim novca od licitacije za pojas sav prihod od kupljenih ulaznica za “Spartan fajt najt”, održan u banjalučkoj sportskoj dvorani “Borik”, takođe ide za pomoć organizaciji “Djeca svjetlosti”. Veče kik-boksa i humanosti organizovao Kik-boks klub i Bokserski klub “Sveti Georgije” Banjaluka.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*