Tešić i Župljanin uplatili donacije za ratnog dobrovoljca

Predsjednik opštinskog odbora SP-a Kotor Varoš Predrag Tešić i njegov zamjenik Slobodan Župljanin uplatili su prve donacije u sklopu akcije za prikupljanje novca kako bi sugrađaninu Radomiru Đeriću bila kupljena specijalizovana invalidska kolica.

Akciju je inicirao Savjet penzionera Opštinskog odbora SP-a Kotor Varoš, a taj prijedlog naišao je na podršku prvih ljudi kotorvaroških socijalista koji su na račun otvoren za prikupljanje pomoći uplatili po 1.000 KM.

Tešić i Župljanin su istakli da su prilikom posjete Đeriću obećali da će prvi uplatiti donaciju i da su to i učinili iz vlastitih sredstava. Oni su pozvali Kotorvarošane da se uključe u akciju i pomognu svom sugrađaninu u nevolji koja ga je zadesila.

Đerić se iz Vršca kao dobrovoljac u ratu priključio Vojsci RS čiji je pripadnik bio od juna 1992. do oktobra 1995. godine. Poslije smrti supruge 2005. godine ostao je da živi sam sa maloljetnim sinom. Život bez zaposlenja nije bila i jedina muka sa kojom se susreo.

Đeriću su u periodu od 2012. do 2014. godine amputirane obje noge, a zbog snažnog bola ne može da koristi proteze. S obzirom na to da stanuje na trećem spratu stambene zgrade jedini način da vidi sunce i sugrađane je da ga sin snese niz stepenice.

Zbog toga je SP pokrenuo akciju prikupljanja novca kakmo bi đeriću bila kupljena specijalizovana invalidska kolica pomoću kojih će moći da sam silazi niz stepenice i penje se uz njih.

Svi koji žele da doniraju novac za kupovinu invalidskih kolica novac mogu uplatiti na račun broj 5621008023336627 na ime Radomir Đerić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*