Tepić: Na Vidovdan moramo biti ponosni svakog dana

Vidovdanska duhovna akademija biće održana večeras u 20 časova u kotorvaroškoj kino-sali u organizaciji Srpsko prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” Kotor Varoš, koja je obezbijedila raznovrstan i edukativan program kako bi posjetioci i kroz njega spoznali istorijski značaj Vidovdana.

– Uvijek se sa sjetom prisjećam Njegoševih riječi i obuzme me milina kako se bliži Vidovdan, dan velikog stradanja Srba na Kosovu polju u ime odbrane i slobode zemlje. Ponosni moramo biti na svoju istoriju i svaki dan trebamo slaviti svoje pretke u riječi i djelu, a ne samo u povodu ovih velikih praznika – rekao je za MKV sekretar kotorvaroške “Prosvjete” Čedo Tepić i dodao da će svečanost u kino-sali biti raznovrsna i prilagođena za sve generacije.

Na 27. Vidovdanskoj duhovnoj akademiji besjediće Ranko Tovilović, dok će u ime organizatora stihove govoriti članovi “Prosvjete” Zoran Tešić i Jelena Marković. U zabavnom dijelu programa učestvovaće ansambl “Žubor” i mališani iz vrtića “Larisa Šugić”. Gost večeri je guslar Vaso Drašković koji je član društva “Stojan Janković” iz Banjaluke.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*