Temelj nove zgrade opštine činiće 300 kubika betona

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan obišao je danas gradilište nove zgrade opštinske uprave i izrazio zadovoljstvo tempom izgradnje.

Nakon što su urađeni zemljani radovi i podložno betoniranje postavljena je potrebna hidroizolacija.

– Prema dinamici radova do kraja sljedeće sedmice biće urađena temeljna ploča debljine 60 centimetara u koju će biti ugrađeno više od 300 kubnih metara betona. Nakon toga se nastavlja izgradnja suterenskih zidova – istakao je Slavko Đukić, vlasnik i direktor građevinskog preduzeća „Građus“, koje je glavni izvođač radova.

Plan je da se do kraja ove godine budu izgrađene dvije visinske ploče iznad prizemlja, tako da bi za sljedeću godinu preostala izgradnji tri konstruktivne etaže, a namjera je da početkom maja objekat bude pokriven.

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković i načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan položili su 23. septembra kamen temeljac za novu zgradu opštinske uprave. Izgradnja zgrade po sistemu ključ u ruke koštaće 2,6 miliona, a sa opremanjem i namještanjem konačna cijena će dostići oko 3,1 milion KM.

U podrumskom dijelu objekta biće podzemne parking-garaže za potrebe lokalne samouprave, skupštinska sala sa pratećim sadržajem, prostor za arhivu, pomoćni prostor i kotlovnica.

Prizemlje objekta će činiti ulazni hol, portirnica, šalter-sala i kancelarije, koje će biti i na prvom, drugom i trećem spratu gdje će biti smješteni rukovodioci i načelnik opštine.

Rok za izgradnju zgrade je 360 dana, a u slučaju lošeg vremena može biti produžen.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*