Teinović: Želimo da pokažemo da smo ravnopravni članovi društva

Gromoglasni aplauz, podrška i divljenje obilježili su modnu reviju žena sa invaliditetom “Baš po mjeri” u Banjaluci, a pistom u društvu muške pratnje, u kojoj su bili i predstavnici javnog života, prošetalo je 18 žena sa različitim vrstama invaliditeta.

Podršku ženama dao je i mladi Kotorvarošanin Neven Teinović, kojeg je nesrećna sudbina prikovala za invalidska kolica, ali nikada nije klonuo duhom, naprotiv, nastavio je da živi punim plućima.

– Sa zadovoljstvom sam se kao gost pojavio na reviji i pružio podršku ženama sa invaliditetom. Imao sam samo jedan cilj, da zajedničkim snagama pokažemo da smo ravnopravni članovi našeg društva – kazao je za “Moj Kotor Varoš” Teinović, koji je već drugi mandat odbornik u Skupštini opštine Kotor Varoš.

Banski dvor bio je premali da primi sve Banjalučane koji su htjeli pogledati reviju i dati podršku osobama sa invaliditetom pa su mnogi ostali ispred ulaza. Žene sa invaliditetom su na reviji nosile kreacije Banjalučanke Slađane Grujić, kreirane po mjeri svake učesnice, te vjenčanice studija “Hera”.

Jedna od učesnica je Biljana Nedić kazala je da su na ovaj način poslali poruku da osobe sa invaliditetom mogu da se nađu u svim životnim ulogama.

– Za mene je ovo pomjeranje granica – kazala je Nedićeva.

Odbornica u Skupštini grada Banjaluka Snežana Kutlešić-Stević, koja je jedna od najvažnijih karika u organizaciji modne revije, istakla je da je ovo bilo posebno veče.

– Uz njih ne treba biti samo 3. decembra kada se obilježava Svjetski dan osoba sa invaliditetom, nego tokom cijele godine – kazala je Kutlešić-Stević.

Reviju je nesebično pomogao veliki broj pojedinaca koji su svojim uticajem i volonterskim radom omogućili da bude održana bez utroška novca.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*