Tandem koji je pljačkao po Kotor Varošu ostaje iza rešetaka

Osnovni sud u Prnjavoru odredio je na prijedlog Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci jednomjesečni pritvor Milošu Grmuši (25) iz Laktaša i Vladislavu Šilji (39) iz Sarajeva, koji su osumnjičeni za višestruke teške krađe.
Oni su uhapšeni zbog sumnje da su od septembra prošle do 23. januara ove godine na području Kotor Varoša, Banjaluke, Prnjavora, Mrkonjić Grada, Laktaša i Gradiške provaljivali u stambene objekte iz kojih su krali novac, zlatni nakit, oružje i druge vrijedne stvari, koje su potom prodavali.
Pritvor im je određen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog sumnje da bi mogli ponoviti krivično djelo.
Uahpšenom tandemu je na teret stavljeno da su počinili 25 krađa, a lisice na ruke su im stavljene kada su zatečeni u krađi na području Prnjavora. Policija je na osnovu naredbe Osnovnog suda Banjaluka na tri lokacije na području Banjaluke i Laktaša pretresla kuće, pomoćne objekte i automobile u vlasništvu osumnjičenih i pronašla 75,8 grama marihuane, digitalnu vagu za precizno mjerenje, lovačku pušku i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa proizvodnjom i prometom droge.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*