Svi putevi na području Kotor Varoša prohodni, danas rezultati analize vode

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan rekao je danas da je većina lokalnih putnih pravaca na području opštine prohodna, a da će sutra biti uspostavljena privremena putna komunikacija u svim mjesnim zajednicama.

– Sanirana su klizišta i uklonjeni odroni sa puta Donje Liplje – Gornje Liplje, kao i most na putu za Božiće u ovoj mjesnoj zajednici. Danas će biti nastavljeno čišćenje betonskih cjevastih propusta na putevima, a mehanizacija će raditi na uklanjanju dva klizišta u Petrovićima – istakao je Sakan.

Prema njegovim riječima, sutra će biti uspostavljen alternativni put za Simunoviće, gdje u potpunosti uništen most.

– Biće postavljene betonske cijevi za privremeni prelazak pješaka, a u Novom Selu radimo na izmještanju trase puta koji je uništen u dužini od 80 metara. Kontaktirali smo domaćinstva i čekamo njihovu saglasnost kako bi im omogućili komunikaciju – naglasio je Sakan.

U Kruševu Brdu, Šipragama i Grabovici lokalni izvođači radova uklanjaju nanose bujičnih voda i obezbjeđuju prohodnost puteva.

U popodnevim časovima biće poznati rezultati analize ispravnosti vode za piće, a radnici Komunalnog preduzeća “Bobas” su osposobili vodovode u Maslovarama i Šipragama.

– U Vrbanjcima će u toku dana stotinu domaćinstava dobiti vodu, dok se u Grabovici radi na čišćenju pristupnog puta do izvorišta, kako bi problem sa vodom bio riješen – rekao je direktor “Bobasa” Slobodan Jurić.

Nakon što se pojavio problem sa klizištem u Maslovarama iznad kuće porodice Bubić, koja je bila ugrožena, odlučeno je da tročlanoj porodici bude obezbijeđen privremeni smještaj.

Snabdijevanje električnom energijom na području opštine je uredno, a sve obrazovne ustanove rade punim kapacitetom.

Ekipe Crvenog krsta su na terenu i u saradnji sa Vatrogasnim društvom dostaviće vodu za piće najugroženijim domaćinstvima. Stanovništvu u poplavljenim područjima i danas će biti isporučeni prehrambeni paketi, koje će distrubirati volonteri Crvenog krsta u saradnji sa Centrom za socijalni rad.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*