Sveštenik Narić i veterani poklonili školama lopte

Arhijerejski namjesnik kotorvaroški i vjeroučitelj u Osnovnoj školi “Sveti Sava” Milenko Narić uručio je danas deset fudbalskih lopti centralnoj osnovnoj školi u Kotor Varošu za potrebe izvođenja nastave fizičkog vaspitanja.

Narić je istakao da su lopte obezbijeđene zahvaljujući saradnji sa fudbalskim veteranima iz Kotor Varoša, koji djeluju u okviru Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije.

– Cilj donacije je popularizacija sporta među osnovcima i podsticanje zdravog rasta i razvoja djece i motivisanje nastavnika fizičkog vaspitanja čija je uloga nemjerljiva u jačanju timskog duha i fer pleja – istakao je Narić.

Direktorica Osnovne škole “Sveti Sava” Slađana Šubara zahvalila je fudbalskim veteranima i vjeroučitelju Nariću na poklonu.

– Izuzetno mi je drago što su bivši fudbaleri, a danas rekreativci i cijenjeni sportski radnici, prepoznali naše potrebe i donirali nam lopte kako bismo na kvalitetan način radili sa djecom i podsticali ih da se što više bave sportom – rekla je Šubara i dodala da će dio lopti biti proslijeđen područnim školama u Vrbanjcima i Zabrđu.

Predsjednik Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije Slobodan Petrović istakao je da akcija ima za cilj popularizaciju i omasovljenje sporta kroz časovima fizičkog vaspitanja i rekreaciju.

– Cilj nam je da podstaknemo mlade da se što više bave sportom i da ih ohrabrimo u tome. Trudićemo se da bude još ovakvih i sličnih akcija radi pravilnog fizičkog razvoja i otklanjanja ranih deformiteta kod djece – naglasio je Petrović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*